Beheer & Cloud

Werkwijze IT Beheer

Commpro is specialist in het inrichten van werkplekken voor jou en jouw medewerkers, waarbij we een integrale oplossing leveren voor al je communicatie. Een werkplek van Commpro is opgebouwd uit hardware en software waarmee je alle mogelijkheden binnen handbereik hebt om je werk uit te kunnen voeren. Naast materialen bezitten wij ook kennis van de nieuwste ontwikkelingen in IT en totaalcommunicatie. Daarnaast hebben we jarenlange ervaring in het plaatsen en onderhouden van systemen voor onze klanten.

De inrichting en het onderhoud van een werkplek die wij opleveren, voldoet aan de volgende kenmerken:

  • Wij regelen alles: aanvraag, aansluiten, installatie, hardware configuratie en nazorg
  • De aanvraag die door Commpro wordt gedaan wordt doorgaans sneller aangevraagd dan rechtstreeks bij de providers zelf, doordat we de juiste ingangen hebben
  • Je werkplek is veilig en betrouwbaar opgebouwd
  • Wij bieden je onafhankelijk advies omdat we u de keuze kunnen bieden uit meerdere providers
  • Uitstekende en overzichtelijke SLA’s (serviceniveau-overeenkomsten)
  • Je hebt in ons één aanspreekpunt, dus je hoeft niet zelf te bellen met de provider
  • Wij voeren voor jou het beheer uit van routers, VPN appliances en firewalls voor een optimale prestatie van de verbinding

Cloud en veiligheid

Voor de komst van de Cloud was de achilleshiel van ieder systeem de server. Viel deze uit, dan lag de communicatie stil en liep je groot gevaar dat waardevolle bestanden verdwenen waren. Commpro levert voor jou een oplossing waarbij al je gegevens veilig in de Cloud worden geplaatst en beveiligd. Daarnaast wordt van al jouw bestanden een back-up gemaakt.

Werken in de Cloud heeft voor jou misschien een bijklank, waarbij de indruk bestaat dat je gegevens ‘ergens’ zweven, waardoor er allerlei risico’s zijn, zoals kwijtraken of inzage door anderen.

Niets is minder waar!

Commpro realiseert samen met haar partners een gegevensoverdracht die aan alle veiligheidseisen voldoet, zowel aan jouw kant van de verbinding als aan de kant van de server(s) waar je gegevens worden bewaard. Dit realiseren we onder andere door te werken met Microsoft SharePoint. Bovendien wordt alle data van SharePoint nog eens extra geback-upt naar een andere server in een apart datacenter. Dit garandeert in principe een oneindige back-up van jouw gegevens.

Gebruik je software die offline op je eigen server draait, dan hoeft dat geen belemmering te zijn om de overstap naar de Cloud te maken. Commpro levert uitstekende hybride oplossingen en kan eventueel ook jouw offline pakketten op eigen virtuele server (VPS) hosten. Je server staat dan niet meer in je eigen gebouw, maar is wel je eigen afgeschermde werkruimte.

Hardware

Commpro levert hardware van bewezen kwaliteit. Hiervoor werken wij samen met gerenommeerde merken. Een werkplek die door Commpro wordt geplaatst voldoet niet alleen aan de eisen die vandaag de dag aan een systeem worden gesteld, maar zijn ook berekend op de eisen van morgen. Zo kom je, ook in een omgeving die zich snel ontwikkelt, nooit voor vervelende verrassingen te staan.

Commpro adviseert bij het plaatsen van een complete werkplek, waarin we alle componenten opnemen die jij wenst en die noodzakelijk zijn voor een optimale workflow. Dit betreft niet alleen je persoonlijke desktop of laptop, maar ook de benodigde randapparatuur. Commpro is onder andere HP Business Partner en Dell Preferred Partner, maar levert ook hardware van andere A-merken.

Internet

Naast computerapparatuur bestaat een goede werkplek uit middelen voor telecommunicatie. Hiervoor leveren we alle mogelijke verbindingen: ADSL, VDSL, Fiber (glasvezel) en Kabelinternet (Coax).

Commpro is Ziggo/Vodafone Partner (coax internet & vast bellen). Daarnaast zijn we RoutIT partner.

Beveiliging

Onze beveiliging kent verschillende facetten. Iedere werkplek die Commpro levert is uiteraard voorzien van antivirussoftware. Een ander aspect is de back-up van je bestanden. Wij leveren een pakket waarbij je back-ups gegarandeerd zijn zolang het abonnement loopt. Heb je een probleem op een werkplek, dan kunnen onze werknemers het systeem overnemen en meekijken. Bij een grote crash van een werkplek kunnen wij de werkplek binnen 2 uur weer volledig werkend hebben (afhankelijk van de SLA).

De antivirussoftware die wij leveren wordt door ons geheel aangepast aan de werkomgeving en de eisen waar deze aan moet voldoen. Wij werken hiervoor hoofdzakelijk met Microsoft en Datto antivirussoftware. Deze werkwijze geeft ons, wanneer je dit wenst, de mogelijkheid om te allen tijde met je mee te kijken naar mogelijke bedreigingen en hierop actie te ondernemen.

Van al je bestanden en programma’s wordt automatisch een back up gemaakt. Bij een ransomware aanval of een storing kunnen wij onder normale omstandigheden het systeem binnen enkele uren weer volledig hersteld hebben.