Bent u er klaar voor?

25 mei gaat de nieuwe privacy wetgeving in. Deze wet kent naast veel administratieve verplichtingen ook een hoge mate van verantwoordelijkheid over alle persoonsgegevens die u verzamelt.

Vrijwel elke website verzamelt persoonsgegevens. Alle gegevens die direct en/of indirect naar een natuurlijk persoon leiden worden gezien als persoonsgegevens. E-mailadressen, telefoonnummers, IP-adressen, adresgegevens etc.

CommPro Automatisering is er klaar voor. Bent u er ook klaar voor?

SSL certificaat verplicht

U hebt het misschien niet door, maar onbewust verzamelt u veel persoonsgegevens via uw website en uw e-mail. Elke e-mail die u ontvangt bevat persoonsgegevens. Maar ook elk ingevuld contactformulier staat vol gegevens over uw bezoekers en/of klanten.

Hebt u een contactformulier op je website? Dan is een SSL certificaat verplicht.

Een SSL certificaat zorgt ervoor dat de gegevens die uw bezoeker invult versleuteld over het web worden verzonden. Zonder een SSL certificaat bestaat er de mogelijkheid dat de gegevens worden onderschept. U bent als website eigenaar verantwoordelijk voor het beveiligen van de gegevens. U dient actie te ondernemen om te zorgen dat de gegevens van uw bezoekers veilig zijn.

Regel daarom vandaag nog uw SSL certificaat. Bel ons op 0184 - 65 41 27, stuur een mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of vul ons contactformulier in.

Wij adviseren u gebruik te maken van onze all-in SSL deal. Voor slechts 6,50 excl. BTW per maand regelen wij uw SSL certificaat, installeren wij hem en zorgen er voor dat je website geforceerd word SSL te gebruiken.

Gegevens opschonen

De nieuwe wet (AVG) schrijft voor dat u gegevens niet langer dan strikt noodzakelijk mag bewaren. Momenteel is nog veel onduidelijk over wat als ‘redelijke termijn’ zal worden gehandhaafd. Wij adviseren u om kritisch te bekijken welke data u verzamelt en waar, op welke manier en vooral hoe lang u deze opslaat. Zorg voor een goede registratie van al uw datastromen. Breng in kaart welke data u opslaat en vooral of dat ook nodig is. Ga bovendien na of u alle gegevens die u in bijvoorbeeld uw contactformulier vraagt ook noodzakelijk zijn voor het doel van het formulier.

Nog belangrijker: maak voor uzelf een duidelijk plan van aanpak m.b.t. het opruimen van de data. Zorg dat u voor 25 mei een grote opruiming hebt gehouden en daarna aan de hand van uw plan op zijn minst 1x per maand alle overbodige data opruimt en verwijdert. Zorg ook dat ingevulde formulieren binnen uw website (het liefst automatisch) tijdig worden geleegd.

Privacy verklaring

Zorg voor een goede privacy verklaring. Wanneer u via uw website persoonsgegevens verzamelt dient u een privacy verklaring op uw website te plaatsen. Ook een contactformulier of nieuwsbrief inschrijving vallen al onder het verzamelen van persoonsgegevens. Zorg dus voor een goede, duidelijke en kloppende privacy verklaring op uw website. Hulp voor het opzetten van een goede privacy verklaring vindt u op deze website van de overheid: https://veiliginternetten.nl/privacyverklaring 

Toestemming vragen

“Mogen wij je e-mailadres opslaan om je de nieuwsbrief waarop je je inschrijft te kunnen versturen?”… Het klinkt misschien onlogisch, toch is een bewuste en ondubbelzinnige toestemming binnen de AVG een vereiste. Geef daarom duidelijk aan waarvoor u de ingevulde gegevens zult gebruiken en vraag om toestemming.

Leestip: https://www.emerce.nl/achtergrond/mag-marketeer-nog-persoonsgegevens-verwerken-volgens-avg-natuurlijk-wel 

 

                   

CommPro Automatisering

Nijverheidsweg 6a

3381 LM Giessenburg

Tel. 0184 - 65 41 27

Fax 087 – 78 42 664

E-mail info@commpro.nl

IBAN: NL 63 INGB 0004545179

BIC: INGBNL2A

K.v.K. Rivierenland: 11065908

BTW nr. NL189491036B01
Wij zijn Microsoft Silver Small and Midmarket Cloud Solution Partner

We zijn er best trots op dat we Microsoft Silver Small and Midmarket Cloud Solution Partner (MSSMCSP) zijn geworden. We waren al Microsoft Partner, maar met deze certificering tonen we aan dat we ook toepasbare kennis hebben van de nieuwste toepassingen.

Nu zijn we officieel gecertificeerd om onze klanten te adviseren over de overstap naar de Cloud volgens de kwaliteitseisen van Microsoft.Lees alles over onze clouddiensten

© 2019 CommPro Automatisering, alle rechten voorbehouden.