Microsoft Authenticator app installeren

Wilt u als Microsoft Office 365 gebruiker veiliger werken? Dan is Two Factor Authentication (2FA) een must! Gebruik hiervoor de Microsoft Authenticator App. Graag leggen we uit hoe u de app op de juiste manier instelt.

Wanneer u de app geïnstalleerd heeft, dient u in te loggen met uw (werk gerelateerde) Microsoft-account en deze toe te voegen aan het overzicht.

  • Download en installeer de Microsoft Authenticator app op uw telefoon en log in met uw Microsoft-account, de app vraagt om een QR code.
  • Deze QR code krijgt u door op uw laptop naar https://aka.ms/MFASetup te gaan, in te loggen, en te kiezen voor de “Mobiele App”. Dit is voortaan uw verificatie methode.
  • Scan met de app de QR code op het beeldscherm. Vanaf nu staat er in de app een unieke inlog code welke periodiek ververst.
  • Ga op uw laptop verder met het proces. Vul uw mobiele nummer in als backup voor de app.

Klaar!

Wanneer u vervolgens op uw pc probeert in te loggen om bijvoorbeeld uw Outlook-inbox te bekijken, Teams te openen of iets anders te doen merkt u dat u de aanmelding moet goedkeuren. Op uw telefoon verschijnt hiervoor een unieke code. Heeft u de aanvraag goedgekeurd, dan wordt er zonder probleem ingelogd.

In de app wordt elke 30 seconden een verificatiecode gegenereerd. Die kunt u gebruiken voor andere accounts of wanneer u tijdelijk geen internetverbinding heeft.

Tweestapsverificatie-apps

Naast Microsoft Authenticator zijn er meer goede tweestapsverificatie-apps voor Android en iOS beschikbaar. Denk aan Google Authenticator, Authy en LastPass Authenticator. Deze applicaties werken op een vergelijkbare manier en laten u op simpele wijze veiliger inloggen.