De Revolutionaire Screenshot-Functie van Microsoft Edge: Ontdek de Mogelijkheden op Windows 11 en macOS

In de constant evoluerende wereld van technologie streeft Microsoft er altijd naar om voorop te lopen. Met elke update van hun beroemde browser, Edge, tonen ze hun toewijding aan verbetering en innovatie. Een van de meest recente en spannende toevoegingen is de vernieuwde screenshot-tool. In dit artikel duiken we diep in deze functie en verkennen we hoe het jouw surfervaring kan transformeren.

Een Korte Geschiedenis van Screenshots in Edge

Voordat we de nieuwe functie ontleden, is het waardevol om terug te blikken. Microsoft Edge heeft altijd gebruikers de mogelijkheid gegeven om snel en efficiënt screenshots te maken via de Web Capture-functie. Het was een simpele, doch effectieve tool die gebruikers in staat stelde om inhoud van webpagina’s vast te leggen. Maar, zoals alles bij Microsoft, stond verbetering altijd op de agenda.

De Geboorte van de “Screenshots” Functie

Met de introductie van de “Screenshots” functie in Edge lijkt Microsoft een stap verder te willen gaan dan de traditionele Web Capture. Deze nieuwe tool stelt gebruikers niet alleen in staat om schermafbeeldingen te maken terwijl Edge op de achtergrond draait, maar het brengt ook een reeks bewerkingsmogelijkheden met zich mee, waardoor gebruikers hun screenshots kunnen aanpassen zonder de browser te verlaten.

Rich Screenshots: De Nieuwe Standaard

Wat maakt Rich Screenshots anders? Het combineert het beste van de vorige Web Capture-functie en Edge’s Image Editor. Na het vastleggen van een screenshot kunnen gebruikers nu rechtstreeks in Edge verschillende bewerkingsopties gebruiken, zoals het tekenen van vormen, het toevoegen van tekst of het wijzigen van delen van de afbeelding met de mozaïekfunctie.

Een Overzicht van de Bewerkingsmogelijkheden

  • Vierkant en Cirkel: Perfect voor het markeren van specifieke delen van de screenshot. Deze tools zijn zowel aanpasbaar in grootte als kleur.
  • Pijl: Ideaal om de aandacht te vestigen op een bepaald gebied of aspect van de screenshot. Ook hier kan de kleur aangepast worden.
  • Tekenen: Een vrije hand-tekenoptie, waarmee je kunt onderstrepen, markeren of je eigen unieke ontwerpen aan de screenshot kunt toevoegen.
  • Mozaïek: Een geweldige functie voor privacy, waarmee je gevoelige informatie of specifieke delen van de screenshot kunt vervagen.
  • Tekst: Voeg aantekeningen of belangrijke informatie rechtstreeks toe aan de screenshot.

Screenshots Maken op de Achtergrond: Een Game-Changer

Voorheen moest Edge actief zijn op je scherm om een screenshot te kunnen maken. Maar met de nieuwe update kun je nu een screenshot maken van wat er in Edge geopend is, zelfs als de browser op de achtergrond draait. Dit verbetert de veelzijdigheid en maakt multitasking nog efficiënter.

Hoe Activeer Je Deze Baanbrekende Functie?

De stappen zijn eenvoudig, en in een handomdraai heb je toegang tot deze verbeterde tool:

  1. Open Microsoft Edge.
  2. Navigeer naar het Edge://flags menu.
  3. Zoek naar ‘Microsoft Edge screenshot’.
  4. Activeer de vlag en herstart de browser.
  5. Start met het vastleggen en bewerken van je screenshots!

Conclusie: De Toekomst van Browsen met Microsoft Edge

De nieuwe screenshot-functie is slechts het topje van de ijsberg als het gaat om de innovaties die Microsoft voor ogen heeft. Met aanvullende features zoals een geïntegreerde Wallet, Password Manager en de ChatGPT-gedreven AI-schrijffunctie, zet Microsoft Edge zichzelf weer op de kaart als een van de leidende browsers in de industrie.

Met deze nieuwe tools en functies toont Microsoft hun toewijding aan het bieden van een superieure en geavanceerde surfervaring aan hun gebruikers. We kijken uit naar toekomstige updates en hoe deze de manier waarop we het web gebruiken zullen blijven transformeren.