COMMPRO
Nijverheidsweg 6a
3381 LM Giessenburg
t. 0184 - 65 41 27
e. info@commpro.nl

Iedereen heeft het over de cloud, maar wat is het eigenlijk?

Waarom Cloud?

Cloud (of dé cloud) zorgt ervoor dat al uw bedrijfsbestanden en applicaties overal beschikbaar zijn. U heeft uiteraard dan wel een internetverbinding nodig om verbinding te kunnen leggen met de cloud. Uw bestanden en applicaties zijn in de cloud veilig opgeslagen en geback-upt.

Meer rendement dan lokale IT

Met een online werkplek bent u niet meer gebonden aan lokale IT. Eigen IT mag dan wel meer controle bieden, maar het geeft ook extra werk, want het moet worden beheerd, ge-update, verzekerd enzovoorts. Met de cloud wordt u dit extra werk uit handen genomen.

Schaalbaar

Komt er een nieuwe medewerker of gaat er iemand weg? Geen probleem want u kunt per maand een nieuw abonnement aanschaffen of opzeggen. U betaalt dus alleen wat u daadwerkelijk verbruikt. Zo heeft u geen onnodige kosten.

Wat is de cloud precies?

Om het heel eenvoudig te maken is de cloud de vervanger van de lokale IT omgeving. Voorheen stond uw server in uw eigen pand, nu staat uw server in een datacenter en maakt u via internet verbinding met uw omgeving.

Een voorbeeld is Exchange Online binnen Microsoft Office 365. Exchange Online vervangt uw eigen Exchange server. Dit houdt concreet in dat u gebruik maakt van de clouddiensten van Microsoft. Zij voeren het beheer uit. Installaties en updates worden door Microsoft verzorgd en dit hoeft u niet meer zelf te doen op een eigen server.

Hoe werkt het?

Betaal alleen voor wat u afneemt

Bij clouddiensten neemt u een abonnement af per medewerker voor de gewenste functionaliteit. Met andere woorden: u betaald nooit meer voor functies of diensten die u niet gebruikt.

Onderhoud

Hoewel clouddiensten door de leverancier van de clouddiensten up-to-date worden gehouden, dient uw lokale IT-infrastructuur nog wel te worden onderhouden. U heeft uiteraard nog computers, laptops, tablets en printers op kantoor staan. Deze apparatuur dient professioneel te worden onderhouden om de clouddiensten optimaal te kunnen laten functioneren.

Inrichten

Clouddiensten dienen voor u op maat te worden geconfigureerd. Zo moet de toegang voor de medewerkers worden ingericht, rechten moeten worden toegekend en een nieuwe functionaliteit die beschikbaar komt moet worden bewaakt en getest voordat het door de organisatie in gebruik gegeven kan worden.

De keuze is reuze

Er zijn veel verschillende clouddiensten en een keuze maken kan moeilijk zijn. Wij kennen de meest gebruikte clouddiensten en kunnen aan u een advies op maat geven. We denken daarom graag mee en willen adviseren over het inrichten en beheren.

Support met TeamViewer

We willen u graag ondersteuning bieden. Dit kan gemakkelijk met Teamviewer. Hiervoor dient u TeamViewer op uw computer te installeren. Klik hier om te downloaden.

Adresgegevens

Commpro

Nijverheidsweg 6a

3381 LM Giessenburg