Hoger in Google door zoekmachine optimalisatie

Om een site hoger te laten verschijnen bij een zoekopdracht in Google maken wij gebruik van technische SEO (zoekmachine optimalisatie). Een goede SEO is ook essentieel voor een goede leadgeneratie.

SEO is alles wat je doet om je website zo hoog mogelijk te laten verschijnen in de zoekresultaten. Het overgrote deel van de mensen start een zoektocht naar een bedrijf of een product met behulp van een zoekmachine op internet.

Het betekent eigenlijk dat wij de zoekmachines helpen. Een zoekmachine dient ervoor om in zeer korte tijd relevante informatie weer te geven over de zoekvraag die je hebt ingevoerd. De zoekmachine vergelijkt steeds allerlei verschillende websites en bekijkt daarbij steeds welke website het best antwoord geeft op jouw zoekvraag. Als jouw site aan de juiste criteria voldoet, dan zal de zoekmachine jouw site dus hoog in haar resultaten plaatsen. Boven de site van je concurrent.

Bij Search Engine Optimalisatie kijken we naar drie onderdelen: Content, Techniek en Autoriteit.

De content van je website zorgt ervoor dat de website voor bezoekers en door zoekmachines interessant is. Beiden moeten verleid worden om jouw site te bezoeken en er relevante informatie te vinden. Het is belangrijk dat bezoekers  meerdere bladzijden op je site bezoeken, dat ze er geruime tijd op doorbrengen en dat links naar jouw website op sociale media of andere websites geplaatst worden.

Techniek is essentieel voor een goed werkende website. Je website heeft een duidelijke structuur nodig en alle content moet snel geladen kunnen worden. Denk hierbij ook aan een SSL-certificaat: Een SSL-certificaat versleutelt de verbinding tussen een website en de server, zodat inlog- en betaalgegevens beschermd worden verzonden. Bezoekers krijgen zo direct vertrouwen in de veiligheid van jouw website of webshop.

Autoriteit wordt bepaald door de hoeveelheid verwijzingen van andere unieke domeinen die naar jouw website linken. Daarnaast geldt ook de autoriteit van die verwijzende websites. Hoe meer verwijzingen van anderen, hoe groter de autoriteit van jouw website. Wij helpen je om vanuit ons groeiende portfolio meer externe links te verzamelen. Je site is vindbaar op andere websites en wordt gevonden door andere websites.

Deze werkwijze zorgt ervoor dat je website extra leads genereert. Deze informatie kan je met behulp van onze software makkelijk inzien, zodat je een goed beeld hebt van wie jouw website bezoekt, hoeveel pagina’s deze bezoeker bekijkt en wie deze zakelijk bezoeker eigenlijk is.

Deze informatie is zichtbaar in een overzichtelijk dashboard. De leadinfo geeft je veel relevante informatie over het bezoekende bedrijf. Heb je je klantenbestand gekoppeld aan deze software, dan kan je meteen zien welke producten deze klanten op je website bekijken en dit geeft je de mogelijkheid om snel te kunnen handelen naar deze klant toe.