VoIP Telefooncentrale in de cloud

Telefonie heeft de afgelopen jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Vroeger draaide telefonie-systemen volledig onafhankelijk van het computernetwerk, maar tegenwoordig is het een vast onderdeel van de hele IT-structuur.

Telefooncentrale

VoIP telefonie staat voor voice over IP. Simpel gezegd: bellen over internet. Wanneer je belt over internet, heb je geen fysieke telefooncentrale meer op kantoor staan, maar maak je gebruik van een online platform. Je telefooncentrale staat dan in de cloud.

Goedkoop

VoIP telefonie is goedkoper dan traditionele telefonie, het voordeel kan oplopen tot wel 50%. Bovendien bellen VoIP gebruikers onderling gratis.

Infrastructuur

Omdat VoIP gebruikt maakt van internet kan VoIP eenvoudig worden aangesloten op, en geïntegreerd worden in je huidige IT-infrastructuur. Moderne telefoontoestellen beschikken over de PoE, dat betekent dat ze worden gevoed via een netwerkkabel. Je hoeft dan geen extra stopcontacten hoeft aan te leggen bij de werkplekken.

Flexibel

Telefoontoestellen kunnen op iedere locatie binnen het netwerk worden geplaatst zodat interne verhuizingen geen problemen meer vormen. Het is altijd een kwestie van plug ’n play, waar je het toestel ook inplugt.

Dit geldt niet alleen voor interne verhuizingen, maar ook voor een locatie buiten je kantoorpand. In principe kan je de toestellen ook meenemen en op een andere locatie inpluggen. Nu er veel medewerkers thuiswerken is dit een ideale toepassing.

Schaalbaarheid

Waar traditionele telefonie altijd gebonden was aan het aantal poorten op de telefooncentrale, is VoIP telefonie onbeperkt schaalbaar.

Integratie

VoIP is makkelijk te integreren met ERP of CRM-systemen. Zo kan er vanuit de pc gebeld worden en kan er bijvoorbeeld bij het binnenkomen van het gesprek al gezien worden welke klant belt zodat de kennis al paraat is.

Geïnteresseerd?

Commpro geeft op een persoonlijke wijze invulling aan jouw zakelijke vaste telefonie. Zowel de infrastructuur als telecomapparatuur zijn daarbij in vertrouwde en deskundige handen.

Wil je daarover doorpraten? Dat kan. Neem vandaag nog contact met ons op.