Hybride oplossing voor Rontrex Asbest B.V.

De cruciale asbestinventarisatiesoftware draait op een lokale server, terwijl een volledige integratie moet zijn met hun cloudomgeving. Daarom hebben we Rontrex Asbest B.V. van een hybride oplossing voorzien.

Zo mochten we zorgdragen voor een volledige implementatie van hun systeem, daarnaast leveren we onze dienst Premium Werkplekbeheer. Hierbij installeren we op elk apparaat software die het volledige systeem monitort en ons op de hoogte brengt van eventuele problemen die zich aandienen. Op deze manier kunnen wij het systeem pro-actief beheren.

Rontrex is gespecialiseerd in de inventarisatie van Asbest. Er is nog heel veel asbest dat verwijderd dient te worden in Nederland en de druk is vaak hoog om hun klanten snel van dienst te kunnen zijn. Daarom hebben we een snelle, stabiele en betrouwbare omgeving voor Rontrex opgebouwd.

Hybride oplossingen voor iedere organisatie

Veel bedrijven krijgen het idee dat de cloud nog de enige oplossing is voor hen. Niet alle bedrijven voelen zich helemaal zeker over zo’n overstap, want er is niet altijd voldoende zicht op alle bedrijfsprocessen of met blijft liever vasthouden aan een lokale applicatie. Ook wordt soms getwijfeld over de veiligheid van de cloud. Voor zulke bedrijven is een hybribe oplossing een goed alternatief.

Wat is hybride?

Een hybride oplossing is een je lokale netwerk (on premise) combineert met de cloud. Door een deze manier van werken kunnen organisaties profiteren van het beste van de twee werelden: waar mogelijk worden applicaties en data naar de cloud overgebracht. Als bepaalde onderdelen niet naar de cloud gebracht kunnen worden, of als dat (nog) niet gewenst is, blijven deze gewoon op de vertrouwde lokale omgeving draaien. Meestal is dit prima te combineren en krijg je met deze oplossing een goede en flexibele hybride infrastructuur.

Hybride omgevingen komen vaak voor omdat veel bedrijven tegenwoorden zeker een cloud toepassing gebruiken, in de meeste gevallen is dat Microsoft Office 365.

Het beheer van een hybride IT-omgeving

Een hybride omgeving is niet moeilijker te beheren dan een pure on premise of cloudoplossing. Bij het opbouwen van een hybride omgeving is het wel belangrijk dat er goed gekeken wordt welke onderdelen naar de cloud worden gemigreerd en welke om de lokale IT-omgeving blijven draaien. Zowel privacy, juridische en technische voorwaarden moeten hierbij meegenomen worden in de overwegingen om over te stappen naar een hybride oplossing.

De hybride oplossing moet optimaal worden opgezet, zodat alle voordelen van de cloud én alle voordelen van de on premise omgeving volledig kunnen worden benut. Verkeerde keuzes kunnen leiden tot verlies van productiviteit en functionaliteit, lagere prestaties of onnodig ingewikkelde onderhoudsprocessen. Dit zou uiteindelijk zelfs in hogere kosten kunnen resulteren.

Waar begin je wanneer je kiest voor een hybride omgeving?

De meeste bedrijven beginnen met de migratie van hun Office toepassingen en e-mail. Dit is een logische keuze. Vervolgens is de meest logische stap om ook de data te migreren naar de cloud. Hiermee kan een mooie eerste stap worden gezet naar de cloud. Specifieke applicaties kunnen dan nog (on premise) op de lokale omgeving blijven draaien.

Is een hybride omgeving iets voor jouw onderneming?

Het is niet altijd mogelijk of gewenst om een complete migratie naar de cloud te realiseren. Een goed geïntegreerde hybride implementatie kan dan voor jou een goede oplossing zijn.  Om tot een succesvolle hybride oplossing te komen is het noodzakelijk om goede overwegingen te maken welke elementen naar de cloud worden gemigreerd en welke beter op de lokale omgeving kunnen blijven draaien.

Commpro is gespecialiseerd in hybride oplossingen en wil jou graag begeleiden in dit proces van afwegingen, zodat we samen tot een doordachte keuze komen en een succes kunnen maken van jouw on premise, cloud of hybride omgeving. Neem daarom vandaag nog contact met ons op.