COMMPRO
Nijverheidsweg 6a
3381 LM Giessenburg
t. 0184 - 65 41 27
e. info@commpro.nl

Goede hosting is belangrijker is dan u denkt

Hosting lijkt een beetje een ondergeschoven kindje te zijn. En toch is de hosting van uw website belangrijker dan u denkt. De hosting van uw website is namelijk mede bepalend voor het succes dat uw website op internet heeft.

Hosting mag geen sluitpost zijn

Voor veel bedrijven is hosting de sluitpost op hun begroting, maar het belang van goede hosting kan maar beter niet worden onderschat. Wist u bijvoorbeeld dat de vindbaarheid van uw website (bijvoorbeeld in Google) mede afhankelijk is van uw hosting? Zo spelen factoren als de reputatie van uw hostingserver, het IP-adres (en het country code toplevel domain of ccTLD, bijvoorbeeld .nl, .be, etc.) en de locatie (waar staat de server?) een belangrijke rol. Ook bepaalt de snelheid van de server voor een belangrijk deel de snelheid van uw website. Een snellere website scoort beter in de zoekresultaten (Uw bezoekers en Google houden van snelle websites). Maar er zijn nog meer factoren waarom goede hosting van uw website van het grootste belang is.

Hoe veilig is uw data

U heeft veel tijd en geld geïnvesteerd om uw website te (laten) bouwen en vernieuwt regelmatig de content van uw website. Heeft u erover nagedacht of de gegevens op uw website beschermd zijn tegen incidenten? Hoe gaat uw hostingpartij om met calamiteiten zoals brand, storingen, defecte hardware, een website die gehackt wordt of menselijke fouten? Op welke wijze regelt uw hostingpartij de back-ups van uw website? Zomaar een aantal scenario’s waar u rekening mee zou moeten houden.

Onze visie op hosting

Wat ons betreft heeft een zakelijke website minimaal het volgende nodig:

  • Een uitstekende hostingprovider, met een goede reputatie, snelle support en snelle (lokale) servers;
  • Een goede back-up faciliteit die zich op een andere locatie bevindt dan de servers uit het eerste punt.

Als uw website aan kwalitatief strenge eisen voldoet, verzekert u zich in combinatie met bovenstaande punten van een optimale gebruikerservaring en vindbaarheid van de website en beschermt u zich optimaal tegen dataverlies.

De interval van de back-ups van de servers naar backup-faciliteit kan afhankelijk gemaakt worden van de frequentie waarmee de websites worden bijgewerkt. Wij kiezen ervoor om dagelijks back-ups te maken van de volledige webomgeving van onze klanten naar een extern, beveiligd, datacenter. In het slechtste geval is het verlies dus maximaal één dag.

Ervaringsdeskundigen

Inmiddels zijn we, door onze jarenlange ervaring, veel wijzer geworden. Wij zien het belang in van een goede dienstverlener en willen deze kennis graag met u delen. Heeft u vragen? Stel ze aan ons.

Support met TeamViewer

We willen u graag ondersteuning bieden. Dit kan gemakkelijk met Teamviewer. Hiervoor dient u TeamViewer op uw computer te installeren. Klik hier om te downloaden.

Adresgegevens

Commpro

Nijverheidsweg 6a

3381 LM Giessenburg