COMMPRO
Nijverheidsweg 6a
3381 LM Giessenburg
t. 0184 - 65 41 27
e. info@commpro.nl

Tips en trucs voor de beste domeinnaam voor uw website

Het kiezen van een domeinnaam is een belangrijke stap voor het succes van uw website. Het zorgt voor herkenbaarheid van uw organisatie, product of dienst. Daarom is het heel belangrijk dat u direct voor de juiste naam kiest, want het wordt hard werken als u uw domeinnaam later wilt aanpassen. Voordat u een domeinnaam kiest is het dus heel belangrijk om hier goed over na te denken.

Het kiezen van de juiste domeinnaam kan een lastige klus zijn, maar met onderstaande tips wordt het wel een stuk eenvoudiger.

Wat zou u moeten overwegen bij het kiezen van een domeinnaam?

Zoekwoorden

Zoekwoorden (ook wel keywords genoemd) spelen een belangrijke rol bij het kiezen van de domeinnaam. Goede zoekwoorden kunnen u helpen om hoger te komen in zoekmachines zoals Google.

Bijvoorbeeld: wanneer u een webshop voor golfartikelen wilt beginnen, dan zou uw domeinnaam golfartikelen.nl kunnen zijn. Of wanneer u een blog wilt maken over het maken van brood, dan zou de domeinnaam zelfbroodmaken.nl een goede keuze kunnen zijn.

Branding

Maar met zoekwoorden alleen bent u er nog niet. Zoekwoorden zijn belangrijk, maar branding is nog veel belangrijker. Stel dat uw domeinnaam te lang of te ontwikkeld wordt door de zoekwoorden, dan kunt u beter kiezen voor een pakkende domeinnaam die makkelijk te onthouden is door uw klant.

Neem Google als voorbeeld: de naam zegt niets over de producten of diensten van het bedrijf, maar de naam is inmiddels een werkwoord geworden voor mensen die iets op moeten zoeken op het internet.

Lengte, streepjes (-), en meer

Hoe korter de domeinnaam, hoe makkelijker deze te onthouden is. Maar het gaat niet alleen om de lengte, de naam moet ook de lading dekken en pakkend zijn, waardoor een bezoeker terugkeert zonder eerst de URL te hoeven opzoeken. Als u bijvoorbeeld zou kiezen voor de domeinnaam uhlmn.nl, dan is dat wel kort maar niet te onthouden voor terugkerende bezoekers.

Het gebruik van streepjes in een domeinnaam raden wij af. Mensen vergeten heel snel om het streepje in te typen en komen daardoor vaak bij uw concurrent uit die de domeinnaam zonder een streepje in zijn bezit heeft.

Ook raden we af om een domeinnaam te kiezen die meerdere van dezelfde letters achter elkaar heeft. Denk bijvoorbeeld aan de domeinnaam WordPresssite.nl. Dit zou tot verwarringen en typefouten kunnen leiden.

Domeinextensie

De domeinextensie is het gedeelte dat achter uw domeinnaam staat (.nl, .eu, .com, enz.). Wanneer u zich op een Nederlands publiek richt is het verstandig om een .nl domeinnaam te registeren. Kiest u voor wereldwijd? Dan is een .com extensie de juiste keuze.

Wilt u meerdere talen aanbieden op uw website? Dan kunt u het beste voor de verschillende landen een extensie registreren. Dus bijvoorbeeld voor de Duitse taal een .de extensie en voor Frans een .fr extensie.

Het is dus belangrijk dat de domeinnaam die u wilt registeren in nog vrij is in verschillende extensies.

Controleer of uw domeinnaam vrij is

Heeft u een goede, pakkende domeinnaam bedacht? Dan is de volgende stap om te checken of deze nog vrij is. U kunt dit controleren via de volgende websites:

.nl: sidn.nl

.be: dns.be

.eu: EURid.eu

com .net .org .info .biz, etc.: Internic

De domeinnaam registreren

Heeft u een keuze gemaakt? En is de domeinnaam nog vrij? Neem dan contact met ons op. Wij registeren de domeinnaam voor u en zorgen ervoor dat deze gekoppeld wordt aan de hosting voor uw website.

Support met TeamViewer

We willen u graag ondersteuning bieden. Dit kan gemakkelijk met Teamviewer. Hiervoor dient u TeamViewer op uw computer te installeren. Klik hier om te downloaden.

Adresgegevens

Commpro

Nijverheidsweg 6a

3381 LM Giessenburg