COMMPRO
Nijverheidsweg 6a
3381 LM Giessenburg
t. 0184 - 65 41 27
e. info@commpro.nl

Hoe updates en upgrades ervoor zorgen dat uw software langer mee gaat

Voordat we uw website lanceren denken we goed na over de inrichting van de server en de software waar we uw applicatie in hebben gebouwd. U heeft geïnvesteerd in een mooi nieuw systeem en we vinden dat u daar ook jarenlang plezier van moet kunnen houden.

Het is dus niet zo dat er, na de lancering, niet meer omgekeken hoeft te worden naar uw website of webapplicatie. Nee, dan zijn wij nog steeds intensief bezig met uw applicatie.

Het juiste onderhoud, in de vorm van updates en upgrades, voorkomt problemen, zoals een beveiligingslek. In dit blog leg ik uit wat updates en upgrades inhouden en hoe we dit bij Commpro voor onze klanten aanpakken.

Is er verschil tussen een update en een upgrade?

Ja. Er is een groot verschil tussen updates en upgrades.

Update betekend letterlijk een wijziging, bijvoorbeeld het herstellen van een fout in de code, het inspelen op een nieuwe browser of het dichten van een nieuw ontdekt beveiligingslek.

Een upgrade is daarentegen een wezenlijke verbetering van uw software. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een uitbreiding in functionaliteit, aangepast framework, nieuwe workflows en schermen of geheel nieuwe processen.

In het kort: een update is doorgaans kleiner dan een upgrade. Afhankelijk van de aard van de wijziging spreken we dus over een update of een upgrade.

Open source bouwstenen

Voor onze webapplicaties en websites gebruiken we open source frameworks, content management systems en plug-ins. Deze bouwstenen gebruiken wij om uw software snel op te kunnen leveren; waarom zou je zelf iets bouwen dat al eerder is ontwikkeld? Deze bouwstenen worden continu door een grote community en developers doorontwikkeld. Daarom is het van essentieel belang dat we deze updates ook toevoegen aan uw website of webapplicatie.

Een continu proces van upgraden en up-to-date houden

Er komt best wat bij kijken om een website of webapplicatie veilig en up-to-date te houden. Het lijkt veel werk, maar door het als een continu proces te zien en hier ook voldoende tijd voor te reserveren weet u zeker dat uw webapplicatie langer meegaat, veilig is en gezond blijft. Door goed en gepland onderhoud kunt u daarnaast hoge kostenposten voorkomen.

Dit is dan ook de reden dat we standaard, bij iedere website of webapplicatie een onderhoudscontract aanbieden. De onderhoudskosten zullen bij iedere website of webapplicatie verschillend zijn, dit is afhankelijke van de gebruikte bouwstenen en technieken.

Support met TeamViewer

We willen u graag ondersteuning bieden. Dit kan gemakkelijk met Teamviewer. Hiervoor dient u TeamViewer op uw computer te installeren. Klik hier om te downloaden.

Adresgegevens

Commpro

Nijverheidsweg 6a

3381 LM Giessenburg