COMMPRO
Nijverheidsweg 6a
3381 LM Giessenburg
t. 0184 - 65 41 27
e. info@commpro.nl

3 belangrijke verschillen tussen een website en een webapplicatie

In theorie is iedere webapplicatie een website, maar toch zijn er een aantal belangrijke verschillen te noemen tussen deze producten. Beide toepassingen hebben verschillende eigenschappen. In deze blog noemen we er 3.

Webapplicaties zijn veel complexer dan websites, daarom is de ontwikkeling van een webapplicatie meestal duurder dan een website of webshop. Bovendien is het doel van een applicatie anders. We zetten een aantal belangrijke verschillen op een rij.

1. Informatief tegenover interactief

Het doel van een website is om de bezoeker te informeren. Dit kan gaan om commerciële informatie of verdiepende informatie.

Een webapplicatie biedt niet alleen informatie, maar is bedoeld voor interactie. Wij noemen onze webapplicaties dan ook wel ‘tools’; het is een stuk gereedschap dat gebruikt kan worden. Daarom spreken we bij een webapplicatie ook van gebruikers terwijl we bij websites spreken over bezoekers.

2. Eenvoud tegenover complex

Een website beschikt doorgaans over een eenvoudige structuur en kan variëren van een online visitekaartje tot een uitgebreid informatieplatform. Maar het is niet bedoeld om gebruikers informatie te laten toevoegen, dit te verwerken en te reproduceren. Alleen webshops vormen een uitzondering op deze regel, maar ook een webshop is vaak niet zo complex als een webapplicatie.

Een webapplicatie werkt net zo makkelijk als een website, maar achter de schermen gebeurt er veel meer. Een webapplicatie beschikt meestal over complexe koppelingen met andere systemen. De complexiteit zit vooral in de methode waarop onderdelen met elkaar moeten samenwerken of zijn gekoppeld aan andere systemen.

3. Open tegenover gesloten

Tenslotte zijn webapplicaties meestal gesloten. Dat betekent dat gebruikers moeten inloggen om er gebruik van te kunnen maken.

Webapplicatie laten maken

Bent u geïnteresseerd in een website, webshop of webapplicatie? Wij ontwikkelen regelmatig applicaties die we uitstekend kunnen koppelen aan de systemen waar u al gebruik van maakt. Denk hierbij aan koppelingen met uw bestaande webshop of een koppeling met uw CRM, ERP of financiële software systeem. Een makkelijke methode om zaken te automatiseren en slim gebruik te maken van handige online tools.

Heeft u vragen over websites, webshops, applicaties of over de samenwerking tussen de verschillende systemen? Neem dan contact op, we praten er graag over verder.

Support met TeamViewer

We willen u graag ondersteuning bieden. Dit kan gemakkelijk met Teamviewer. Hiervoor dient u TeamViewer op uw computer te installeren. Klik hier om te downloaden.

Adresgegevens

Commpro

Nijverheidsweg 6a

3381 LM Giessenburg