Website laten maken

Commpro maakt professionele websites op maat, waarbij de vorm en de inhoud beiden aandacht krijgen. We kijken kritisch naar de teksten en herschrijven ze waar nodig. We bekijken samen welk design het beste voor jou of je bedrijf werkt en zorgen zo voor een passende vormgeving en uitstraling.

Werkwijze

We bouwen de website op basis van WordPress. Dit is een Content Management Systeem (CMS) waarmee je zelf wijzigingen kunt aanbrengen in de website, of de website kunt uitbreiden. Deze websites bouwen we zelf ‘van de grond af op’. Hiervoor gebruiken we de meest gangbare ‘tools’, zoals PHP, HTML, Javascript, Typescript, MySQL, CSS & SCSS.

We maken dus geen gebruik van kant en klare templates. Dit zorgt ervoor dat we alles kunnen bouwen wat je van ons vraagt en wat nodig is om een website naadloos aan te laten sluiten bij de wensen, het aanbod en uitstraling van je bedrijf. Daarbij kan het zijn dat je zelf al duidelijke ideeën en voorkeuren hebt over het uiterlijk van de website en de functionaliteiten die je in de site verwerkt wilt hebben. Samen kunnen we bepalen of deze ideeën passend zijn bij het doel van je website. Daarna bouwen we de site naar je wensen en passend bij de behoeften van je bedrijf.

Wanneer we aan de slag gaan lever je ons de teksten en foto’s aan die nodig zijn voor de inhoud van de site. Wanneer je op het moment dat we starten geen passende foto’s kunt aanleveren, dan kunnen we ook kiezen voor zogenaamde stockfoto’s. Deze zijn tegen vergoeding verkrijgbaar via diverse sites. Een andere mogelijkheid is dat wij foto’s binnen je bedrijf maken. Een fotograaf maakt foto’s van personeel, bedrijf en/of producten. Ook het schrijven en of aanpassen van teksten voor de site kan door ons opgepakt worden.

Online

Als wij een website voor je maken staat er al na drie weken een proefversie van de website online. Op- of aanmerkingen bespreken we samen. Deze worden verwerkt en vervolgens na nog eens drie weken de definitieve versie klaar. Wanneer er wegens omstandigheden binnen een heel korte termijn gemaakt moet worden, dan kunnen we met spoed een website ontwikkelen. Zo nodig kan dit een tijdelijke site ter overbrugging van de definitieve website zijn.

Extra mogelijkheden

Een website is steeds vaker meer dan een online etalage waar je producten en diensten uitstalt. Het is een manier om interactief met de (potentiële) klanten om te gaan. Als je binnen je website daarom extra functionaliteiten wilt hebben zoals intranet, formulieren, een webshop of koppelingen met nieuwsbriefsystemen zoals mailchimp (en ander soort koppelingen met bestaande diensten), dan behoort dit ook tot de mogelijkheden.

Google en andere zoekmachines

Een website die er goed uitziet en waardoor klanten een goed beeld krijgen waar jouw bedrijf voor staat en wat de producten of diensten zijn die je levert is stap een. De volgende stap is dat de verschillende zoekmachines je site goed kunnen vinden, zodat een potentiële klant, die op zoek is naar producten of diensten die jij aanbiedt, jouw bedrijf boven in de zoekresultaten tegenkomt.

Om dit te realiseren optimaliseren we de website, zodat deze technisch klaar is voor een eventueel SEO traject (Search Engine Optimisation). Wij zorgen er dan voor dat Google Analytics is gekoppeld, de pagina structuur optimaal is, alle bronbestanden en caching verkleind en opgeschoond wordt, zodat pagina’s sneller worden ingeladen en zodat de snelheid van de website optimaal is.

We zorgen dat de website een hoge toegankelijkheidsscore heeft door deze te optimaliseren voor screenreaders.

Hier gaan we verder op in bij het onderdeel SEO zodat je een goed beeld kunt vormen van de diverse technieken om je site op een veilige manier steeds meer effectief te laten maken.