COMMPRO
Nijverheidsweg 6a
3381 LM Giessenburg
t. 0184 - 65 41 27
e. info@commpro.nl

De techniek achter de websites die we bouwen

Bij het bouwen van websites maken we gebruik van verschillende technieken. We gaan hier nu niet al te diep op in, maar misschien vindt u het interessant om te lezen welke technieken en tools we gebruiken bij de bouw van uw website.

Content Management System (CMS)

De websites die wij opleveren beschikken altijd over een CMS. Een CMS is een techniek waardoor u zelf in staat bent om teksten en foto’s aan te passen op uw website. Wij zijn gespecialiseerd in WordPress en Joomla.

WordPress is veruit het grootste CMS ter wereld omdat WordPress zo’n beetje door elke blogger ter wereld wordt gebruikt, maar met WordPress kunt u meer dan alleen maar een blog maken.

Joomla is hard bezig met een opmars: steeds meer bedrijven kiezen voor het gebruiksvriendelijke CMS van Joomls.

Voor beide systemen geldt dat er veel plug-ins beschikbaar zijn waardoor u uw website gemakkelijk kunt uitbreiden. Toch werken wij het liefst met zo min mogelijk plug-ins zodat uw website snel blijft en minder vaak geüpdatet hoeft te worden.

Templates

We beginnen met de bouw van een template. Een template is een vast sjabloon voor de opmaak van een website. Eigenlijk bepaalt de template het uiterlijk van uw website. In de template bepalen we waar welke elementen komen te staan en maken we de kleuren en stijlen op.

Technieken die we bij de bouw van de template gebruiken

PHP: Bij de bouw van een template gebruiken we doorgaans de programmeertaal PHP. PHP is een scripttaal, die bedoeld is om op webservers dynamische webpagina’s te creëren.

Javascipt: Javascript is een veelgebruikte scripttaal om webpagina’s interactief te maken en webapplicaties te ontwikkelen. Naast HTML en CSS is JavaScript een van de kerntechnologieën van het wereldwijde web.

HTML: We maken de templates op met HTML, dat is de standaard opmaaktaal voor webpagina’s. Documenten in HTML kunnen geopend en gelezen worden door een webbrowser om vervolgens als webpagina weergegeven te worden.

CSS: Met CSS bepalen we de stijl van de website. CSS zijn stijlbladen. Deze zijn een mogelijkheid om de vormgeving van webpagina’s los te koppelen van hun feitelijke inhoud en centraal vast te leggen.

Nietszeggend?

Zegt het u allemaal niets en interesseert u zich er ook niet voor? Prima. We gaan u er niet mee lastig vallen tijdens de bouw.

Ons interesseert het in elk geval wel en we gebruiken deze technieken om uw website zo mooi mogelijk, zo goed mogelijk en zo snel mogelijk te maken.

Support met TeamViewer

We willen u graag ondersteuning bieden. Dit kan gemakkelijk met Teamviewer. Hiervoor dient u TeamViewer op uw computer te installeren. Klik hier om te downloaden.

Adresgegevens

Commpro

Nijverheidsweg 6a

3381 LM Giessenburg